Er is veel te doen rondom Festilux

Festilux is gelegen in de Puisaye Forterre, op een kleine twee uur rijden van Parijs en centraal gelegen tussen de wijngebieden Sancerre en Chablis. Rondom Festilux zijn veel bossen te vinden met veel sfeervolle en gezellige plaatsen. Natuurlijk ontbreken de vele martktjes niet. In de nabijheid van Festilux bevindt zich onder andere een groot meer waar je kunt zwemmen, surfen, waterfietsen, suppen en zeilen.

Genoeg te beleven voor jong en oud

Bezoek Guedelon, een groot openluchtmuseum waarin je je waant in de vroege middeleeuwen of laat je kinderen tot grote hoogten verleiden in klimpark Adventureland of bezoek Parc Boutissant, waar je al wandelend struikelt over veel verschillend europees wild. Voor spektakel moet je in Saint Fargeau zijn, waar je in de zomer elk weekend kunt genieten van een grote openluchtshow met 500 acteurs en 50 paarden. In Saint Fargeau is tevens een kinderboerderij te vinden in een eeuwenoude kasteelboerderij. Bezoek in Saint Saveur het huis van Colette, de beroemde Franse schrijfster wiens leven in 2018 werd vertaald in de gelijknamige film Colette.

Zwemmen in
Lac du Bourdon

Veilig zwemmen en spelen.

Vlakbij Festilux ligt het Lac Du Bourdon. Het meer heeft veel te bieden. Als klein kind kun je hier onder veilig toezicht van de badmeester spelen en zwemmen aan het zandstrand dat geleidelijk dieper wordt. Ben je wat ouder kun je hier een supboard huren en het grote meer verkennen. Of met het hele gezin waterfietsen en genieten van de ruimte. Kanoën, windsurfen of zelfs zeilen kan ook.  Aan de waterkant is er allerlei horeca aanwezig en kun je in de biertent een lokaal gebrouwen biertje drinken.

Bezoek historisch Guédelon

Waan je in de Middeleeuwen.

In het bos van Guédelon, in het hart van een oude zandsteengroeve, bouwen de arbeiders elke dag aan een 13e eeuws fort. Timmerlui, steenhouwers, metselaars, houthakkers, timmerlieden, smeden en tegelzetters transformeren en verfraaien de steen, het hout en de aarde die op de site aanwezig zijn om de geheimen van de bouwers van de Middeleeuwen te onthullen. foto: copyright Guédelon

Proef de beste wijnen in Chablis en Sancerre

Paradijs voor fijnproevers

De wijnen uit Chablis en Sancerre behoeven geen introductie. Voeg daar de wijnen uit Pouilly sur Loire aan toe en de kofferbak is snel vol. Natuurlijk kun je op Festilux  terecht voor een heerlijk glas wijn uit deze wereldberoemde wijnstreken. Ook lekker (en leuk) om deze wijngebieden vanaf Festilux te bezoeken en bij een lokale wijnboer eens wat te proeven.  Wedden dat je een flesje meeneemt? 

Boek direct jouw vakantie bij Festilux

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *