De zomer voorbij

Het oefenseizoen is nu toch echt voorbij. De tijd vloog werkelijk om. We hebben verschillende gezinnen met verschillende samenstellingen op Festilux gehad. Het was geweldig en enorm leerzaam. Door de drukte nu vergeten bijna stil te staan bij afgelopen zomer. Het was ongelofelijk heet en droog maar ook supergezellig en inspirerend, en nu we dit zo schrijven worden de mooie herinneringen weer levend. We zijn al onze gasten ontzettend dankbaar, die eigenlijk zonder te weten waar ze terecht zouden komen een week of twee weken hadden geboekt. Resultaat was dat we eigenlijk de hele zomer gasten hadden. Dat hadden we niet verwacht.
Het seizoen is dan wel afgelopen, dat betekent echter niet dat we kunnen stilzitten. De komende maanden zijn doorslaggevend en bepalend op welke manier we de komende periode ingaan. Ergens november horen we of de “grote” vergunning ons gegund is. We zijn positief gestemd, maar je weet het nooit. Wat we wel weten is dat we de komende maanden verdergaan met het bloc sanitaire, de plek waar de privé badkamers komen én nee het is niet het zwembad maar de jardin d’assainissement. Op deze plek wordt straks al het afvalwater ecologisch en zonder vervelend luchtje gezuiverd. De bak van 8 bij 5 meter kan straks het afvalwater aan van 10 tenten. Het maximale aantal dat we willen neerzetten. De bak wordt gevuld met verschillende soorten zand en steentjes en daarin wordt riet geplant. Tussen de wortels van het riet gaan miljarden bacteriën aan de slag om alle stoffen af te breken. Na een etmaal is het water gezuiverd en loopt het via een drain de grond in via een 55 meter lange geul welke met grind is gevuld. Het water zakt daardoor de grond in en zal een lange heg van water voorzien.
Genoeg te doen dus. Het komt erg goed uit dat onze jongste dochter nu samen met haar zus hele dagen naar school gaat. Hierdoor heeft Marleen veel meer tijd gekregen voor het project. Erg fijn dus. Los van de badkamers en de jardin d’assainissement moet er in ieder geval voor twee tenten een volledig interieur komen. De twee nieuwe tenten krijgen natuurlijk weer een festivalthema: Burning Man en Rock in Rio. We denken hiermee weer twee tenten in een volledig andere en unieke setting te kunnen stylen. Aan Marleen de uitdaging om met een mix van nieuwe en gebruikte meubels de tenten in te richten.
Als de grote vergunning er komt komen er nog meer tenten bij. Als je denkt huh, ik snap er niks meer van, dat snappen we. In het kort: we hebben nu een “kleine” vergunning waarmee we in het toeristenseizoen 4 tenten met maximaal 20 personen mogen ontvangen. C’est tout. De grote vergunning, die we nu hebben aangevraagd voorziet in alles, 10 tenten, bouwvergunningen voor het zwembad, bestemmingsplanwijzigingen van de bestaande kadestrale percelen van agricole (landbouw) naar toerisme en nog veel meer. Snap je? 😉
Met de komst van de herfst voelt het niet alleen aan als een ander jaargetijde, maar ook als een nieuwe, en best spannende fase in het project. Deze winter hopen we dat veel gezinnen een tent voor de komende zomer gaan reserveren en een poosje willen komen logeren. Een belangrijke stap is het vergroten van de naamsbekendheid. Met de website en enkele campagnes op social media hopen we veel mensen te interesseren. Daarover later meerrr. À bientôt!